Mamaprogramma

Fitnessprogramma voor zwangere vrouwen & jonge moeders

Bent u zwanger of recent bevallen? Gefeliciteerd! Als u in verwachting bent, staat uw lichaam negen maanden lang in dienst van uw baby. Die pittige klus vraagt om energie, focus, discipline, doorzettingsvermogen en bovenal een sterk lichaam.

 

Vraagt u zich af of u dan nog mag sporten of ermee mag starten? Het antwoord is simpel: bij een gezonde zwangerschap kan u in principe blijven sporten tot aan uw bevalling. Sterker nog, het is zelfs aangeraden om te blijven bewegen en uw conditie op peil te houden.

De voordelen van sporten tijdens uw zwangerschap

Sporten tijdens uw zwangerschap biedt een flink aantal voordelen. Vrouwen die regelmatig (blijven) bewegen tijdens hun zwangerschap hebben immers minder last van zwangerschapskwaaltjes, slapen beter en komen op een gezonde manier bij.

 

Door uw spieren en uithoudingsvermogen te versterken, zal u makkelijker blijven bewegen als uw buik straks groter en zwaarder is. Ook blijft u fit en komt de extra conditie goed van pas gedurende uw bevalling. Een laatste pluspunt is dat u na de geboorte van uw kind makkelijker herstelt en uw oorspronkelijke figuur sneller terugkrijgt.

Vijftien redenen om te sporten tijdens uw zwangerschap

Hieronder noemen we vijftien redenen waarom het een goed idee is om tijdens uw zwangerschap te (blijven) sporten:

Laat een sportschema op maat samenstellen

Uw lichaam zal na verloop van tijd aanzienlijk veranderen. Daarom is een aangepast schema voor uw zwangerschap aangeraden. Laat dat door onze deskundige Fit zwanger-coaches opmaken. Wij delen u duidelijke richtlijnen en adviezen mee, zodat u zowel voor, tijdens als na uw zwangerschap zich goed in uw vel voelt. 

 

Als u zwanger bent, sport u trouwens niet alleen voor uzelf, want uw baby heeft er ook baat bij. Per trimester bekijken onze coaches Florence en Cynthia welke oefeningen gepast zijn en wat uw lichaam aankan. Zo kan u zonder zorgen blijven bewegen!

“Het is onze missie en verantwoordelijkheid om klachten te voorkomen en vrouwen veilig te laten trainen – ook tijdens de zwangerschap en in de eerste fase van hun moederschap.”

Ontdek wat ons mamaprogramma te bieden heeft

“Ik sport nu al 3 jaar bij She Fit’s, elke week neem ik deel aan groepslessen en krachttraining. Ik wou door mijn zwangerschap dit niet volledig laten vallen en toch in beweging blijven. In het begin van mijn zwangerschap kon ik nog alles doen en bleef ik mijn sportschema aanhouden. Na een bepaalde tijd merkte ik dat de groepslessen lastiger werden dus heb ik die laten vallen. Maar dankzij de goede begeleiding en met een aangepast schema kon ik op een veilige manier blijven sporten. Wat me vooral opvalt is dat ik geen rug- en schouderklachten meer heb terwijl ik hier wel heel gevoelig aan ben. Ik ben er zeker van dat blijven sporten een positieve invloed heeft op mijn zwangerschap. Mijn conditie is op peil gebleven en het is een deugddoende ontspanning.”

Evelyne Evelyne is op dit moment nog steeds sportief actief en dat enkele weken voor haar uitgerekende bevallingsdatum.